top of page

POSTROJ MDXONE NA SNOWBOARD I LYŽE

Postroj značky MDXONE je pro nás nepostradatelným pomocníkem. Byl vyvinutý v Kanadě a hrdě ho podporuje i Kanadská asociace instruktorů snowboardingu a Canada Snowboard.


CO TO VLASTNĚ JE


Postroj obsahuje malý batoh s úchyty na přichycení navíjecího a napínacího leash vodítka, dvě madla na ,,manipulaci" se špuntem a připínací sedák. Celé toto do kupy malého ridera pěkně zpevní a nezlomí ho to hned v pase při sebemenším zaškubnutí a hlavně #safetyfirst


NAŠE ZKUŠENOSTI S POSTROJEM


Za ty roky, kdy jsem se věnovala docela dlouho závodnímu lyžování a instruktorský kurz samozřejmě nesmí chybět, jsem si myslela, že sem nějaký zkušenosti nabrala ( ikdyž se teda nepovažuji v žádném případě za žádného profíka :)) nicméně s dítětem (vlastním) je to prostě trošku jiný :)

Postroj jsme pořizovali hlavně kvůli snowboardu, dostali jsme na to dobré recenze a přišlo nám to super. A je. Ale vůbec jsme tehdy netušili, že to využijeme takhle hodně i na lyže. Takže vám tady vypíchnu pár bodů jak ke snowboardu, tak k lyžím:)


SNOWBOARD


Na snowboardu využíváme hlavně postroj jako takový (bez vodítka) - přidržujeme Barta za ty madla, když je potřeba - hlavně když spadne nebo tak - prostě ho čapnete jako ,,kabelku" a je zpátky na nohách :)

Každý to určitě ocení stejně tak i na vleku, kdy ho stačí přidržet jenom za madlo.

Když s ním je člověk sám a nemá možnost být někde v uzavřené školce, tak ho cvakneme na vodítko a jede se (bavíme se o úplných začátcích - kdy má dítě radost z toho, že na tom stojí a baví ho na tom sjíždět dolů - nečekáme od toho žádné zázraky a my ho máme na vodítku, abychom ho nemuseli někde dole tahat z potoka ). Vodítko není od toho, abychom ho celou dobu ,,brzdili", měl by jezdit sám, vodítko je prostě taková pojistka.


LYŽOVÁNÍ


Jak už jsem psala, vůbec sem netušila, že to využijeme tak moc i na lyže, ale prostě to tak přišlo a je to tak :)


  1. BATOH A MADLA - to je prostě k nezaplacení - vzpomeňte si sami, jak je těžký pořád dokola zvedat dítě ze země a teď to musíte udělat asi tak stokrát - batoh za toto miluju, chytnete madlo a dítě stojí. A hlavně je to paráda i na vleku, nemusíte být nikde ohnutý a krkolomně držet dítě div vám neprasknout záda, prostě chytnete za madlo a jede se. Nebo i ve frontě, prostě kdekoliv.

  2. VODÍTKO - nikdy jsem nebyla a do jisté míry stále nejsem zastánce ,,vodítka" na lyžích, ale záleží jak k tomu přistupujete :) Bart se učí na lyžích, když to situace umožňuje, bez vodítka, ale když s ním vyrážíme na sjezdovku, tak si ho přicvaknu - nemám to k učení, abych ho brzdila, ale kvůli bezpečnosti, aby mi prostě nikam neujel. Už umí brzdit docela pěkně sám, chápe kdy má použít ,,hranolky" a kdy ,,pizzu" :) Ale nevěřím mu na 100% zatím :) Vodítko není žádné 20 m dlouhé lano - je navíjecí a u uchycení jsou dva 30 cm dlouhé bungee leash lana, které umožňují plynulou regulaci vodítka. Takže to dítko vám může krásně jet bez toho, abyste ho museli nějak brzdit, tahat nebo podobně, prostě dokud to nezacvaknete, tak jede ,,volně". My se třeba různě předjíždíme, děláme blbosti, jen ho mám u toho ,,pojištěného".

Další kapitola je naše dítko samo o sobě:) Řekněme si, že je to naše ,,osobnost" a není každý den jako malovaný :) A když je ten den, kdy prostě nejezdí nikam střemhlav a má obavy z každého sebemenšího kopečku, tak se sám ujišťuje, jestli ho ,,držíme" a hned se cítí líp a dává to. ( Pokud by někdo rád vyvracel tuto metodu, že je to špatně, že si na to může zvyknout a nebude chtít jezdit sám - je to asi jako u přídavných koleček u kola atd.) Jsou mu tři roky, jezdíme pro radost a jsme nejvíc rádi, že ho toto všechno strašně baví :) Každý prostě jak to cítí :) A všichni víme, že pro ty naše ratolesti děláme co můžeme :)


POMOCNÍK


Možná bych ještě vypíchla k batohu to, že je to velký pomocník i z toho pohledu, když máte dvě děti a jste třeba sami :) Ta zima sama o sobě je dost náročná, děti prostě padají, ne vždy je super den, někdy se potřebujete dostat z bodu A do bud B a tak :) Takže vodítko se dá i otočit a použít jako ,,táhnoucí" a nemusíte nic řešit:)


Tak snad jsem k tomu napsala všechno co jsem chtěla a co jste chtěli hlavně vědět vy :)


0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page