top of page

ANNABERG, DOLNÍ RAKOUSKO

Annaberg, je překvapivě kouzelné místo v Dolním Rakousku, kam jsme vyrazili na prvních pár dní našeho tripu po Rakousku a musím přiznat, že nám docela vyrazilo dech.

Středisko není obklopeno třítisícovkami, ani tam nejsou megalománské atrakce pro děti, ale o to nám to právě bylo sympatičtější. Je to menší středisko, ale zase se neprodíráte davem lidí, nestojíte dlouhé fronty, všichni jsou tak nějak naladěni na ,,sympatickou" vlnu :) (hlavně pan vlekař na spodní stanici :) Myslím, že ještě teď by si byl schopný s námi povídat:)) a hlavně to máte kousek. Jestli má člověk jenom pár dní nebo třeba nezvládá úplně cestování s dětmi, myslím, že toto je naprostý ideál. (240 km z Brna, 330 km z Prahy).

Lanovka v provozu každý den a nahoře potom můžete vymyslet co budete dál dělat (dětská naučná stezka, vodní park u průzračného jezírka, pro odvážlivce zipline a jiné turistické trasy a nebo můžete vyrazit na kola.

Kousek od výstupní stanice je i parádní hospůdka Anna Alm s dětským hřištěm (dá se platit kartou, příjemná obsluha a strašně rychlý servis).

Ale nemusíte se samozřejmě hned hrnout nahoru, dole ve středisku je taky spousta aktivit Můžete vyrazit na dětský trail s vlekem/pásem, dovádět na pumptracku, nebo zkoušet dovednosti na dětském motorickém hřišti.

V samotném srdci střediska stojí teda i Hotel Jufa, což beru jako veliké plus, pokud člověk nechce nikam dojíždět a hlavně je totálně BABYB FRIENDLY.

Mimo toto všechno to vypadá, že středisko je naprosto skvělé i na zimní radovánky (hlavně teda s dětmi), takže doufám, že nám to vyjde a vyrazíme.


My jsme si to tam náramně užili a věřím, že to nebyla poslední návštěva.

A kdyby vás zajímalo něco víc k této oblasti tak mrkněte na Mostviertal nebo Annaberg


.

0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page