top of page

HOCHKAR - SUPER STŘEDISKO HNED ZA ROHEM

Na konci ledna jsme vyrazili na lyžovačku do Rakouska, kde jsme strávili pár parádních dní. Cílem bylo středisko Hochkar, které se pyšní především tím, že je to nejvýše položené středisko právě v této oblasti (1808m n.m.) to znamená, že sněhové podmínky jsou ideální po celou sezónu.


SJEZDOVKY

Středisko je hezky rozmanitý a nabízí 10 vleků a lanovek a 19 km sjezdovek. Takže na to ,,své“si přijde každý. Nechybí tam dva dětské pásy (jeden kratší pro úplné začátečníky a jeden delší), kde je i zázemí v podobě toalet baru a půjčovny .

A když napadne, tak je tu i možnosti užít si trošku toho freeridu . Při pěkném počasí, vyražte určitě lanovkou Hochkarbahn k hospůdce Geischlägerhaus, kde jsou neskutečné výhledy. A na druhou stranu, pokud počasí úplně nepřeje, dolní lanovka Draxlerloch vám zajistí alespoň nějakou viditelnost :)


DĚTSKÉ ZÁZEMÍ NA LYŽOVÁNÍ



HOSPŮDKY

Míst kam vyrazit za jídlem nebo pitím tu je spousta. Za návštěvu stojí určitě rustikální hospůdka Latschen-Alm, ale taky již zmiňovaný Geischlägerhaus, který nabízí kolem sebe neskutečné výhledy. A pokud byste chtěli vyrazit někam na večeří, tak třeba Hotel Jura (nebyli jsme, vařili jsme si sami, ale vím, že tam byla možnost :) )


BĚŽKY

Kdo by pro změnu zavítal rád na běžky (musí sice kousek popojet) ale v Göstling-Hochreit si to určitě parádně užije. A nezapomeňte navštívit statek Ablass-Hof.

UBYTKO

Ubytko jsme měli zajištěné hned ve středisku v Jo-Schi v apartmánu Almhütte (přímo na sjezdovce a je možné si zajistit jídlo v hotelu Almgasthof). Apartmán má nahoře jednu společnou místnost na spaní (6 míst) a ve spodní části je společná místnost na vaření, sezené + jsou tam dvě palandy (4 místa na spaní), které teda nám sloužili jako hrací zázemí pro kluky (bunkry to jistily :D ). Pro nás největší přidaná hodnota, že je člověk vážně hned na kopci.


OBYTKY

Nemám to zatím ofiko, ale na spodním parkovišti parkovali normálně i obytky a četla jsem zpětně na fórech, že by to neměl být problém (bez servisu, el. Atd.)


VZDÁLENOST

Za hlavní výhodu bych teda vypíchnula vzdálenost - protože z Brna to je jen 3,5 hoďky (300km) a nemluvně o tom jaký kousek to mají třeba Budějky…takže na cestu s dětmi ideálka. Zpátky jsme to zvládli dokonce jen s jednou rychlou zastávkou.



Další tipy v okolí, které jsme, ale bohužel nestihli:

↠ Jezero Lunzer See

↠ Termály Ybbstaler Solebad

↠ Dům divočiny (Haus der Wildnis)

No a to je tak asi všechno k našemu tripu na Hochkaru.


.

0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page