top of page

KEMP - CARAVAN PARK SEXTEN

Kdo si chce dopřát trošku relaxu, pohody a zároveň trošku luxusu, tak musí vyrazit do kempu Caravan park Sexten, který leží v Itálii v Jižním Tyrolsku,kousek za rakouskými hranicemi - asi 5 km od městečka Sesto Sexten.

Kemp je obklopen nádhernou přírodou a nabízí spoustu míst ke stání s úžasným výhledem na Sextenské Dolomity. Stejně tak si můžete vybrat z netradičního ubytování jako jsou domky v korunách stromů nebo stylové dřevěné chatky.


ZÁZEMÍ

Kemp je hodně dog-friendly a nechybí mu ani bohaté zázemí včetně aktivit pro prcky:

  • servis pro obytky je samozřejmostí

  • wellness centrum ( krásné a moderní wellness včetně písečné pláže s dětských ,,koupáním" pro děti nebo venkovními bazény, které jsou báječné třeba v zimních měsících)

  • dětský koutek / klub, ale i herna pro větší

  • horolezecká stěna

  • venkovní dětské hřiště včetně rozhledny

  • stylové umývárky

  • restaurace

  • obchod s bohatou nabídkou potravin

  • obchod se sportovním a kempingovým zbožím

V kempu nechybí v letních. měsících třeba půjčovna kol nebo domečků pro pejsky a v zimních měsících možnost zakoupení plynových lahví ke karavanu ( byli jsme tam zrovna, když bylo -20 stupňů :D takže jsme to dost ocenili).


AKTIVITY

Okolí kempu nabízí spoustu možností jak strávit čas a to jak v létě, tak v zimě - od turistiky, cyklistiky, lyžování, běžkování (200km) až po spoustu nezapomenutelných zážitků (jako byl třeba pro nás střet s lamami na bajkové trase :D) .

Z kempu vám stačí přejít most přes vodu a jste hned na turistické/běžkařské trase, která vás dovede třeba do lyžařského střediska. Nebo můžete využít skibus, který má zastávku hned před hlavním vstupem do kempu. Vyrazit můžete i na kolech k jezerům a nebo si udělat výlet na Tre Cime di Lavaredo.


REZERVACE

Do kempu je určitě lepší vyrazit s rezervací a to i v zimních měsících a pokud dorazíte stejně jako my (klasicky vždy bez rezervace), nabízí kemp i stání před kempem (je to pouze parkoviště s připojením na elektriku, není možná rezervace a stání je možné pouze na 3 dny) - dá se tady teda ,,počkat" na nějaké uvolnění místa v kempu.

My jsme si kemp dost oblíbili a když nejsme úplně daleko, tak tam vždycky na dva/tři dny zavítáme. V našem případě to momentálně není ještě o odpočinku (kvůli špuntům :D) ale jistý náznak pohody tam pořád je.


No a to je asi tak ve zkratce všechno :)


0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page