top of page

LACKENHOF, Z POSTELE ROVNOU NA KOPEC

Na konci ledna jsme vyrazili do lyžařského střediska Lackenhof v Dolním Rakousku a přiznám se, že jsme vůbec netušili co od toho čekat :) Byla to pro nás po dlouhé době změna, protože jsme nejeli obytkou, takže nás čekala jízda ,,osobáčkem, ubytování v apartmánu a hlavně jedno místo na celou dobu :) Prostě výzva.

Mostviertal je jihozápadní část Dolního Rakouska, kde se právě nachází i tady to menší středisko Lackenhof., Brňáci to mají necelých 300 km a pražáci něco málo přes 300 km :)


lyžování

Najdete tady 19 km sjezdovek, od těch pro úplný začátečníky až po ty pro profíky a samozřejmě tady nechybí ani dětský park, který jsme se snažili s Bartem využít na maximum (vstup tam je na skipas, nebo za menší poplatek, jsou tam dva pásy, různé blbince pro děti na lyžování, lavičky, toalety nebo můžete využít lyžařskou školičku - jo a veliké plus patří i místní pizzerii, která je hned vedle :) ). Sjezdovky jsou doopravdy široké a moc se nám líbila i členitost střediska.. Nechybí tady ani snowpark, restaurace, půjčovna,

Co se týče sněhových podmínek - nemohli jsme si přát nic lepšího. Celé tři dny nám strašně sypalo a my jsme tak mohli řádit v totálním prašanu (sjezdovka 5 Kleine Ötscherpiste a 1 Große Ötscherpistebyla byly na toto top).


Když ne na lyže

Samozřejmě všechno má své PRO a PROTI, počasí se někdy tak zhoršilo, že se vleky na úplné vrcholky zavřely. Ale to jsme třeba využili k procházce po městečku.

Lackenhof je sice maličký, ale najdete tady i obchod s potravinami a příjemnou kavárnou ( co nás teda trošičku překvapilo, že se nedalo úplně všude moc platit kartou, tak si raději s sebou vezměte hotovost :) ) .

Kromě procházky po městě můžete vyrazit i na nějakou značenou trasu, vyrazit na sněžnice nebo skialpy. Jedna taková parádní skialpová trasa vede podél lanovky C Großer Ötscher. No a v neposlední řadě nemůžeme zapomenou na běžky. Věřte, že jsem měla veliké ambice to vyzkoušet, ale nějak jsme to nedali. Nicméně toto místo nabízí až 30 km běžkařských tratí, které jsou prošpikované různě v lese a okolní.


UBYTOVÁNÍ

Výhodou tohoto místa je asi to, že ať se ubytujete kdekoliv, tak to máte všude kousíček na kopec :) A jelikož my jsme tentokrát nejeli sami, ale přidala se i babi s dědou, tak jsme hledali nějaké větší ubytování a díky pejskům se nám i trošku zmenšil výběr ( úplně na minimum :) ) . Základnu jsme nakonec udělali v úplně novém apartmánovém domě Ötscher Lodge.

Ubytování je kousek pod kopcem a řekněme, že když je hodně sněhu (což my jsme doopravdy měli) můžete vyskočit z postele rovnou do lyží nebo nasadit běžky, protože hned vedle ubytování je i běžkařská stopa).

Apartmány jsou krásně zařízené, prostorné a dominantou asi všeho jsou neskutečně veliké terasy (tu jsme teda měli úplně zasypanou sněhem :) ). Majitel je moc milý, ochotný a dokonce nám připravil deky pro pejsky - prý aby se mohli válet na gauči :) ).

Tak a to je k našemu pobytu v Lackenhofu asi všechno. Když bych to mělo shrnout, velikou výhodou je doopravdy vzdálenost, na své si přijdou jak rodiny s dětmi tak i ti co si rádi zařádí na sjezdovkách a v neposlední řadě vás tady nečekají přeplněné sjezdovky a davy ve frontách na vleky :)

Kdyby vás o této oblasti zajímalo více, mrkněte na Mostviertal.at a nebo mně klidně napiště.

0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page